Waarvoor staat Otters & Flamingo's?

Waarvoor staat Otters & Flamingo's?

Otters & Flamingo's is een leuke webshop met preloved kleding voor kids van 0 tot 16 jaar, dus maat 50 tot 176. In de webshop vind je leuke, kwalitatieve en eerlijke kleding van grote en kleine merkjes voor ieders budget. Wanneer topstuks in een nieuwe kleerkast belanden, maken we vele gezinnen gelukkig met hun nieuwe aanwinst of met een extra centje om iets leuks te doen.

5 PEILERS

1. KWALITEIT & DUURZAAMHEID
Er is maar één wereld. We kunnen er dus maar beter zorg voor dragen. De productie van nieuwe kleding is een grote vervuiler. Het vergt veel water, energie en grondstoffen om nieuwe kledingstukken te maken. Er is de uitstoot van CO2 en vaak ook het gebruik van chemische stoffen.Door tweedehands kleding te kopen, help je om de vraag naar nieuwe kleding te verminderen en dus de impact op het milieu te verkleinen.
Alle kleding wordt bij Otters & Flamingo's zorgvuldig op kwaliteit en staat gecontroleerd voordat ze in de webshop wordt aangeboden. Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat de kleding in goede staat is en dat er geen verborgen gebreken zijn. Niemand zal doorhebben dat je kind tweedehand kleding draagt. Tenzij je kind een complimentje krijgt over de leuke outfit en je anderen vertelt over Otters & Flamingo's. ;-)

2. BUDGETVRIENDELIJK
Tweedehands kinderkleding is goedkoper dan nieuwe kleding. Dit is een goede manier om geld te besparen. Ik krijg soms de opmerking dat preloved merkkleding nog steeds duur is in vergelijking met kledij uit goedkope grootwarenhuizen. Dat is zo. Maar het is wel een keuze voor kwalitatieve, ethische en eerlijke kledij. Ze gaat veel langer mee en kan vaak - zeker wanneer je er goed zorg voor draagt - nadien ook weer doorverkocht of doorgegeven worden. Deze kledingstukken slijten vaak minder snel en behouden mooi hun pasvorm en hun kleuren, ook na ongelooflijk veel wasbeurten. Op lange termijn is dit voor mij een betere keuze, want het is goed voor het milieu en voor de portemonnee.

3.UITGEBREID EN WISSELEND AANBOD
Wekelijks worden er nieuwe stuks aan de webshop toegevoegd.Dit maakt dat je telkens een nieuw pareltje kan ontdekken. ;-) En vooral, alles wordt netjes georganiseerd in de webshop per maat, per merk en per type. Je kunt hierdoor gemakkelijk kleding vinden in uiteenlopende maten die past bij de stijl van je kind. Je koopt op deze manier bewuster, want je zoekt gericht wat je kind nodig heeft. Ik vind het geweldig wanneer elk kind zijn eigen stijl ontwikkelt en kledingkeuzes maakt. Het is een leuke manier om je kinderen te laten opvallen in de massa. Toen mijn meisjes kleiner waren, kon ik dat voor hen bepalen. Nu kiezen ze zelf wat ze dragen. Door hun kasten aan te vullen met mooie preloved stukken, wordt hun outfit echt uniek. De tweedehands stukken kunnen de kleerkast verrijken als eyecatcher die je niet zomaar in elke winkel kan vinden.

4. GEMAK
Shoppen bij Otters & Flamingo’s is het toppunt van gemak: Je klikt, je betaalt en je pakje wordt enkele dagen later bij je thuis bezorgd. Eenvoudiger kan het niet. Zo spaar je enorm veel tijd uit om de dingen te doen die jij belangrijk vindt.
En ook je eigen kleertjes terug verkopen via de webshop verloopt even moeiteloos. Opgeruimde kasten en een extraatje met een minimale inspanning.
De niet-weerhouden of niet-verkochte stuks gaan naar het goede doel. Als jij deze spulletjes graag schenkt aan een goed doel uit je eigen regio, kan dat ook. Laat het mij weten via e-mail en ik vul aan dat je deze stuks graag terugkrijgt.

5. VLOTTE, EERLIJKE EN PERSOONLIJKE AANPAK
Ik sta garant voor een vlotte, eerlijke, transparante en persoonlijke aanpak. Stel je vraag en ik help je met plezier verder. Hoe valt een maatje? Hoe kan ik dat stuk combineren? Ik zoek nog iets in die stijl, in maatje voor... ? Ik probeer op alle vragen zo snel mogelijk te antwoorden. Dit kan zowel van op afstand gebeuren als tijdens een shoppingmoment op afspraak. 
Ook de events, marktjes en homeshoppings zijn altijd leuke momenten om eens tijd te maken om elkaar echt te ontmoeten.

Ik ben alvast enthousiast en neem jullie graag mee in dit modebewuste, duurzame, circulaire en sociale verhaal!

Liefs,

Marleen