Blog

Welkom!

Welkom!

25/09/2022
Toen ik in het voorjaar vernam dat Nathalie Otters en Flamingo's wou overlaten, moest ik even slikken. Ik was al jaren trouwe fan!
Lees meer
Tweedehands is hip!

Tweedehands is hip!

24/05/2018
En of tweedehands hip is! Afgelopen weekend verscheen in DM magazine een heel artikel over hoe je makkelijk tweedehandskledij online kan verkopen. Zonder dat wij erom vroegen, werd ook Otters & Flamingo's in het artikel vermeld. Super om te lezen & te zien dat er steeds meer aanbod is in tweedehands kleertjes! Door je kleren, en natuurlijk ook die van je kinderen, online te verkopen, verdien je een extra centje en help je de planeet. Maar hoe begin je eraan? We voegen het artikel uit DM magazine toe aan deze blogpost en geven daarbovenop nog 5 tips om online tweedehands kleertjes te verkopen. Niet twijfelen, gewoon doen!
Lees meer
Zin om zelf een verjaardagsfeestje te organiseren?

Zin om zelf een verjaardagsfeestje te organiseren?

03/03/2018
Die binnenspeeltuinen zijn super, ALLE kids doen dat graag... maar ondertussen hebben we ze allemaal toch eenn beetje gehad, niet? Grote, duffe zalen, bezwete kinders, portietje friet met een curryworst, pijn aan onze oren en aan ons zitvlak van 3 uur lang te zitten met een bende joelende kinderen op de achtergrond & voorgrond.... ok, ze kunnen er hun energie kwijt en ze vinden het TOP. Maar het is meestal ook best duur & wat als wij nu eens zin heb om onze energie te steken in een feestje, thuis, zonder al te veel gedoe.... maar toch creatief, gezellig en oh ja, hier mag het ook uitbundig en luidruchtig hoor!
Lees meer
Mama Africa

Mama Africa

23/02/2018
Iedereen die kleertjes aanlevert bij Otters & Flamingo's kan er voor kiezen om ofwel de kledij die niet werd geselecteerd of verkocht terug te krijgen ofwel om deze te schenken aan een goed doel. We maakten nog niet vaak de tijd om effectief te tonen waar die kleertjes voor het goede doel dan juist terecht komen. Om zoveel mogelijk kinderen & ouders blij te maken, kiezen we bewust voor kleine projecten, soms heel lokaal, zoals bijvoorbeeld Actie MIN in Mol, of soms ook heel internationaal, zoals projecten in Afrika. Een deeltje van het O+F team trok tijdens de krokusvakantie richting Afrika, Senegal, en nam heel wat 'goede doel' kleertjes mee om aan de plaatselijke bevolking te geven. En of ze er daar blij mee waren!
Lees meer
cookies are made of butter & l o v e.

cookies are made of butter & l o v e.

24/01/2018
Aha die goeie voornemens! De 'mama' voornemens. Wij hebben al meteen de daad bij het woord gevoegd & doken met onze kroost de keuken in. Tussen het ingeven van nieuwe producten in onze shop, volle verzendzakken met prachtstuks van Fred & Ginger, Filou & Friends, Bellerose, Bobo Choses, enz., de afwas, de strijk, de was, huiswerk, enz, enz., door, namen we een goed half uur de tijd voor extra kwali - tijd met de kids.
Lees meer
Flamingo's en zo

Flamingo's en zo

14/01/2018
Je kon er de laatste maanden, & eigenlijk zelfs het afgelopen jaar, niet naast kijken. De flamingo was en is overal. Glazen, rietjes, koffiekopjes, opblaasbaar voor in het zwembad, T - shirts, enz. Je kan het zo gek niet bedenken of de roze langbenige vogel staat er op. De populariteit van de flamingo hebben we wellicht te danken aan celebrity's als Kim Kardashian en Taylor Swift.
Lees meer
Ouders kopen babyspullen steeds vaker tweedehands

Ouders kopen babyspullen steeds vaker tweedehands

10/01/2018
Driewerf HOERA! Ouders kopen babyspullen steeds vaker tweedehands & dat kunnen wij, als de leukste 2dehands baby -en kinderkledingwinkel, alleen maar toejuichen. Natuurlijk willen we als ouders nog steeds het allerbeste voor onze kinderen, maar we zijn er steeds meer van overtuigd dat we die kwaliteit ook in een tweedehands aanbod kunnen vinden.
Lees meer
Nieuw Jaar. Nieuwe *Mama* voornemens.

Nieuw Jaar. Nieuwe *Mama* voornemens.

01/01/2018
Daar zijn ze weer, de goeie voornemens. Een Nieuw jaar, daar horen goeie voornemens bij. Zogezegd dan toch. Maar moet dat echt? Eigenlijk niet, vinden wij. En toch is er iets waar wij in 2018 wat extra aandacht aan willen besteden: d e k i d s.
Lees meer