Buro Bijou

Buro Bijou is mijn eigen sieradenlijn. Het is een mix van allerlei dingen waar ik van hou, zowel voor kids als voor volwassenen. Elk stuk is met zorg en liefde door mij uitgekozen en samengesteld.

Ik maak gebruik van uiteenlopende materialen: acryl, glas, metaal, RVS, natuursteen, papier, schelp, fimo, ... Ik hou van variatie. Alle onderdelen voldoen aan de Europese richtlijnen en zijn dus nikkel-, lood- en cadmiumvrij. Ik omschrijf ook steeds duidelijk de gebruikte materialen. Ik werk met materialen gekocht bij lokale handelaars of bij zelfstandigen die hun bijberoep stopzetten of doorgroeien naar edelsmid. Schatten op de kop tikken, zoals mijn antieke letterkast die nu ook dienst doet als inpaktafel, vind ik geweldig.

Ik ontwerp ook sieraden op vraag. Of bijvoorbeeld een halssnoer of armband die past bij een paar oorbellen.

Sieraden kunnen verkleuren door invloeden van buitenaf: parfum, lotion, zonnecrème, zweet, licht, vocht,... Om ze zo lang mogelijk mooi te houden raad ik aan om ze niet te dragen bij het slapen, douchen, zwemmen, poetsen,... Het is ook aangewezen om ze te bewaren op een donkere, droge plaats.