Een wellbeingwardrobe voor je kids met Otters en Flamingo's!

En of tweedehands hip is! En nog belangrijker: het is tijd om stil te staan bij de impact van fast fashion op onze aarde... De Standaard besprak de voorbije week uitgebreid de textielindustrie. Ik raakte hierdoor nog meer overtuigd van het belang van slow fashion.

Afgelopen week beluisterde ik een podcast van DS Vandaag over de impact van fast fashion op onze aarde. Ik vond de wellbeingwardrode zo’n mooie term om te omschrijven waar Otters & Flamingo’s voor staat… Niemand wordt blij van een overvolle kast met kleding die niet goed voelt. Je wil een georganiseerde kast die qua stijl bij jouw unieke persoonlijkheid past, gevuld met kwalitatieve merkkleding die op een ethische manier gemaakt werd met respect voor mens en milieu. Leuke stuks die aangenaam voelen op je huid, bij je passen en je het zelfvertrouwen geven om de hele dag lang te stralen. Door te kiezen voor preloved kleding wordt kiezen voor de A-merken een optie voor een veel groter publiek.

De mode is een heuse industrie geworden. Een trend is soms na enkele maanden al verouderd en enkele jaren later weer helemaal in. Kan jij nog volgen?

Ik kies voor mezelf vooral tijdloze stuks. Los van de huidige mode, kies ik wat ik mooi vind en wat bij me past. Bij mijn meiden met hun eigen willetje en stijl, lukt dat vaak niet. Zij zijn veel modegevoeliger en zijn nog op zoek naar hun stijl. Dat hoort bij hun levensfase… Toen ze kleuters waren, bestond hun kast voor 90% uit preloved kleertjes. Niemand die dit ooit gemerkt heeft. 😊 Nu zijn hun kasten is een mix van nieuw en preloved en ook dat merk je niet. Enkel zijzelf weten wat nieuw is en wat niet.

Door je kleren, en natuurlijk ook die van je kinderen, te verkopen, verdien je een extra centje en help je de planeet. Omdat ik ook maar al te goed weet hoeveel ballen je als ouder in de lucht moet houden, help ik je daar graag mee!

 

5 tips om je kleding vlot te verkopen:

Tip1: Was je kleding

Mensen zijn sneller geneigd om een product te kopen wanneer het fris ruikt. Geef de kleding eerst en vooral nog een goeie was -en strijkbeurt voor je ze opstuurt of binnenbrengt. (Tenzij ze net vers gewassen en gestreken uit de kleerkast gehaald wordt.)

Je ruikt het echt wanneer kledij een tijdje in de garage, op zolder of in de kelder gestockeerd werd. Die geur stoot mogelijke kopers af.

Tip 2: Check de kleding op gaatjes

Kijk goed na dat er geen gaatjes in de kleding zitten. Enkel kwalitatieve kinderkleding wordt in de webshop aangeboden.

Tip 3: Verwijder vlekken

Zorg ervoor dat je die enige lastige vlek uit die broek of dat truitje krijgt. Je vindt makkelijk tal van vlekkenverwijderaars die prima werk leveren. Een vlekje, hoe klein ook, maakt soms dat de kopende klant het kledingstuk zal laten liggen of retourneert. De moeite dus om vooraf de vlekken te verwijderen.

Tip 4: Zet zelf een knoop aan

Bij het opsturen of binnenbrengen van de kleertjes houd je er best rekening mee dat er geen knopen mogen ontbreken. Neem snel naald en draad bij de hand en het is gefixt! Ben je zelf niet zo handig? Vraag even hulp en dan opsturen maar! Als de reserveknoop er nog bij is, kan het wel verkocht worden als perfectly imperfect aan verlaagde prijs. Dan moet de koper zelf nog zijn skills bovenhalen of de hulp van een lieve oma inschakelen. 😊

Tip 5: Merkkledij verkoopt het best

Bij Otters en Flamingo's verkopen we enkel kwalitatieve kledij. We verkopen een uitgebreid aanbod van grote en kleinere merkjes zodat er stuks zijn voor iedere stijl en ieders budget. Hier vind je een overzicht van welke merken dat juist zijn. Kledij van andere merken aanvaarden we niet. Als je een voorstel hebt om nog een leuk merk toe te voegen aan onze lijst, mag je altijd een mailtje sturen.

Ik zet geen vervaldatum op kinderkleding. Het is de kwaliteit die bepalend is. Ik ervaar zelf dat de oudere stukken kwalitatief zeker niet moeten onderdoen voor recentere stuks. 😉
 

Niet twijfelen, gewoon doen!

Via deze link vind je alles wat je moet weten als je je kinderkleding wil verkopen via Otters en Flamingo’s.

Heb je nog een vraag, stuur mij een mailtje! Ik help je graag verder.

Liefs,

                     Marleen