Otters & Flamingo’s zegt: “Hello Buro Bijou!” 😊

Ik hou van tweedehandsmarktjes en unieke stuks. Daarom vind ik het ook telkens zo geweldig om jullie preloved kinderkleding te mogen ontvangen en te zorgen dat ze nog eens graag gezien worden door een ander gezin. Dat is al lang geen geheim meer. 😉 Ik heb de voorbije maanden ook kunnen ervaren dat deze job op mijn lijf geschreven is en ik droom van meer.

Preloved & Handmade

Voor er sprake was van Otters & Flamingo’s op mijn pad, speelde ik met het idee om een webshop te starten om mijn sieraden ook met anderen te kunnen delen. Ik durfde echter de stap nog niet zetten. Hoe begin je daaraan? Tot nu…

Kan handmade door lokale kleine ondernemers hand in hand gaan met preloved? Zouden beiden elkaar kunnen verrijken? Ik vind alvast dat een mooi sieraad elke outfit naar een ander niveau kan tillen. Ik hoop dat jullie dit een leuke aanvulling voor de preloved collectie van Otters & Flamingo’s vinden!

Het merk Buro Bijou

Buro Bijou is mijn eigen sieradenlijn. Het is een mix van allerlei dingen waar ik van hou, zowel voor kids als voor volwassenen. Elk stuk is met zorg en liefde door mij uitgekozen en samengesteld.

Ik maak gebruik van uiteenlopende materialen: acryl, glas, metaal, RVS, natuursteen, papier, schelp, fimo, ... Ik hou van variatie. Alle onderdelen voldoen aan de Europese richtlijnen en zijn dus nikkel-, lood- en cadmiumvrij. Ik omschrijf ook steeds duidelijk de gebruikte materialen. Ik werk met materialen gekocht bij lokale handelaars of bij zelfstandigen die hun bijberoep stopzetten of doorgroeien naar edelsmid. Schatten op de kop tikken, zoals mijn antieke letterkast die nu ook dienst doet als inpaktafel, vind ik geweldig.

Ik ontwerp ook sieraden op vraag. Of bijvoorbeeld een halssnoer of armband die past bij een paar oorbellen.

Sieraden kunnen verkleuren door invloeden van buitenaf: parfum, lotion, zonnecrème, zweet, licht, vocht,... Om ze zo lang mogelijk mooi te houden raad ik aan om ze niet te dragen bij het slapen, douchen, zwemmen, poetsen,... Het is ook aangewezen om ze te bewaren op een donkere, droge plaats.

Ontstaan

Ik hou al sinds ik jong ben van creatief bezig zijn op veel verschillende vlakken: borduren, breien, haken, handletteren, kaartjes maken, kaarsen maken, armbandjes maken, schrinkelpapier, fimo, schrijven,... Op den duur was er hiervoor nog maar weinig tijd en werd het eerder knutselen met de kids. Ook leuk, maar beduidend minder ontspannend bij momenten. 😉

Enkele jaren geleden moesten er dingen veranderen. Er moest weer ruimte komen voor Marleen. Tijd voor mezelf betekende terug op zoek gaan naar wat ik graag doe, wat mij energie geeft en zo begon ik allerlei kralen en bedels te verzamelen en sieraden allerhande te maken. Terug inzetten op een creatief moment voor mezelf. Het begon aan de keukentafel, maar tegen dat ik goed en wel kon beginnen, moest ik deze weer vrijmaken voor een eet-, knutsel-, ... moment met het gezin. Het verzamelen van leuke en kwalitatieve materialen vond ik al even fijn als het maken zelf. 😊 Als bij toeval vond ik een mooie antieke letterkast. Ik was meteen verliefd en zag ze ook perfect in onze ruimte passen. Zo geschiedde: ik maakte van een rommelhoekje in de speelkamer mijn eigen plekje om bezig te zijn met juweeltjes. Niet met het oog op verkopen, maar wel voor mijn meisjes, of voor een vriendin die getuige mocht zijn bij een huwelijk en iets zocht dat bij haar en haar outfit paste, of als cadeautje voor familie of vrienden of… En uiteraard ook voor mezelf. Zo leuk om complimentjes te ontvangen voor dingen die je zelf creëert.

Bij een toffe madam in Gent kreeg ik naast haar materialen om sieraden te maken ook een stempelset mee met haar logo. Ze ging dit niet meer gebruiken. Het logo bestaat uit 2 B’s. Mijn man vond het eerst maar niks. “BB is Brigit Bardot!”. Na wat brainstormen kwam ik met “Buro Bijou” en voila… (Het klinkt nu heel simpel, maar  in realiteit heb ik verschillende weken gewikt en gewogen en heeft het heel wat voeten in de aarde gehad voor ik een Instagrampagina durfde maken. En aan reclame hiervoor maken, ben ik zelfs nooit begonnen. Het was puur voor mezelf om elke dag iets online te zette en te kijken dat ik iets verwezenlijkt had.) Het projectje dat me dwingt om elke dag even tijd voor mezelf te maken was een feit. En het is belangrijk dat ik blijf inzetten op deze creatieve momentjes voor mezelf, ook in drukke periodes.

Nu is het tijd voor een volgende stap, mijn creaties ook met jullie delen. 😊

Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Liefs,

Marleen

Ps: Ben jij ook een lokale maker? Heb jij oog voor duurzaamheid bij het selecteren van je materialen? Ga jij voor dat unieke stuk en werk je met beperkte oplagen? Of ken je zo iemand in je familie of vriendenkring? Neem gerust even contact om te bekijken of we in de toekomst kunnen samenwerken en elkaar versterken.